Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 437
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 237
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 132
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 91
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2746
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 437
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 237
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 132
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 91
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2746
Składniki
Owoce umyć, obrać a następnie wydrążyć z nich gniazda. Gotowa owoce układamy na kawałkach ciasta francuskiego (kawałki ciasta powinny mieć wymiary ok. 20 na 20 cm). Do powstałych z wydrążonych gniazd „otworków” wsypujemy bakalie wymieszane z cukrem waniliowym. Następnie posypujemy (ja robię to dość obficie) owoce cynamonem i polewamy miodem. Dalej z ciasta robimy „koszyczki” i łączymy jego rogi w taki sposób, aby powstał koszyczek. Ciasto smarujemy żółteczkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.