Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na upalne dni, bez masy, szybciutko się robi i szybko znika. Ciasto kakaowe z jabłkami, mascarpone, polane rozpuszczoną czekoladą.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao 2. Następnie wbijamy jajka, wlewamy jogurt, mieszając łyżką wlewamy stopniowo mleko oraz olej 3. Jabłka obieramy, kroimy w drobną kostkę i łączymy z ciastem 4. Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm
5. Na koniec robimy kleksy z serka mascaropne 6. Ciasto pieczemy 40 minut w 180 °C
7. Po upieczeniu polewamy polewą ( czekoladę rozpuszczamy ze śmietaną) 8. Ciasto gotowe 9. Smacznego