Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super placek na stół świąteczny. Placek zawsze się udaje.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3893
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 276
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 180
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 171
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1858
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3893
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 276
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 180
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 171
Składniki
Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, pokroić na cząstki, podsmażyć, dodać galaretki i smażyć do rozpuszczenia się galaretek. Przestudzić, przełożyć placki. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i upiec 3 jednakowe placki (blaszka 24x34 cm). Każdy oddzielnie, piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Wykonanie polewy orzechowej: Wszystkie składniki na polewę zagotować i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Polewę rozprowadzić na placku, odstawić na dobę w chłodne miejsce bo po tym czasie będzie miękkie. SMACZNEGO.