Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia. Z użyciem zdrowej kaszy jaglanej. Mało słodkie, z dodatkiem gorzkiej czekolady. Obłożone bitą śmietaną i granatem. Bardzo efektowne i zaskakujące. Każdy, kto spróbuje dziwi się, że głównym składnikiem jest kasza.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118087
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8413
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2141
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118087
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8413
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2141
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1545
Składniki
Kaszę jaglaną wypłukać na sitku pod bieżącą wodą. Kolejno sparzyć wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Następnie zalewamy kaszę wodą z dodatkiem szczypty soli, gotujemy na małym ogniu przez ok 15 minut. Wlewamy do kaszy mleko, chwilę gotujemy, dodajemy masło, cukier i połamaną czekoladę. Gdy składniki się rozpuszczą całość blendujemy na gładką masę.
Dno formy wykładamy warstwą herbatników i przekładamy połową gorącej masy, przykrywamy herbatnikami i wylewamy pozostałą część masy. Chłodzimy. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę wykładamy na schłodzone ciasto. Całość posypujemy owocem granatu.