Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z jagodami ( można też użyć innych sezonowych owoców ). Wilgotne i nie bardzo słodkie. Polecam:)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5693
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 80
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5693
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 80
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 605
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać całe jajka i dalej ucierać do połączenia składników.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać partiami do masy. Mieszać łyżką.
Ciasto podzielić na 2 części. Połowę ciasta wyłożyć na blachę. Następnie ułożyć owoce. Z drugiej części ciasta utworzyć rulony i zrobić kratkę na cieście.
Piekarnik rozgrzać do 180 st i piec ok 45 min. Ciasto można posypać cukrem pudrem, ale nie koniecznie. Życzę smacznego :)