Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jagodzianki z lukrem jagodowym lub z kruszonka!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 47
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 287
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 302
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 382
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 47
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 287
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 302
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 382
Składniki
drozdze rozrabiamy z cukrem dodajemy troche mleka.Mieszamy i dodajemy do maki.Odstawiamy pod przykryciem na 10min. Dodajemy jajko,reszte cukru i mleka.Ugniatamy w mikserze i dodajemy roztopione ,przestudzone maslo.Ciasto zostawiamy pod przykryciem na ok. godziny pod przykryciem. Nastepnie dzielimy na 16 czesci i przykrywamy sciereczaka. Farsz jagodowy: 400g jagód dodajemy cukieri skrobie,mieszamy. Ciasto rozciagamy palcami dodajemy farsz i zlepiamy jak pierogi. Piekarnik zalanczamy na 180stopni góra-dól na blaszcze ukladamy jagodzianki i smarujemy zóltkiem z mlekiem i pieczemy przezok.20 min. Jagodzianki z kruszonka posypujemy i wkladamy do piekarnika. Jagodzianki z lukrem lukrujemy po wystygnieciu.
Kruszonka: Wszystkie skladniki zagniatamy i posypujemy jagodzianki. SMACZNEGO!