Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10635
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13016
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4767
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10635
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13016
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4767
Składniki
Masło i cukier utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodawać żółtka, po kolei, cały czas ucierając.
Następnie wymieszać ze startymi jabłkami, grysikiem i proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą makową
Przelać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Na gorące ciasto zetrzeć czekolade.