Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, smaczne ciasteczka pięknie pachnące wanilią i cynamonem. Skąd nazwa? Ciasteczka wyglądem przypominają guziki z masy rogowej jelenia popularne w regionie Alp.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6325
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 228
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6325
Składniki
Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na jasną i puszystą masę. Następnie dodać jajko dalej ucierając, do dokładnego utarcia składników. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Zagnieść na jednorodne ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części. Z każdej części uformować wałeczek około 2 cm. Cynamon, kakao i cukier wymieszać i wysypać na stolnicę. Każdy wałeczek dobrze obtoczyć, zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i pociąć na plasterki. Na środek każdego ciasteczka położyć orzech laskowy i lekko docisnąć. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni( termoobieg 160) przez 10- 15 minut. Po upieczeniu odkładać do wystudzenia na metalową kratkę.