Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka błyskawiczne. Robią się błyskawicznie i znikają też błyskawicznie. Żytnio-owsiane ciasteczka są chrupiące i lekko wilgotne. Chrupkość to orzechy i płatki owsiane, wilgoć i miękkość pochodzi z marchewki.
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 987
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1225
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 58
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 48
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony p...
Odsłon: 987
Deser cappuccino to prawdziwa czekoladowo-kawowa uczta w pucharku. Kremowy mu...
Odsłon: 1225
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 58
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 48
Składniki
Wychodzi 13 sporych ciastek. Mąkę zmiksować z płatkami i cukrem. Dodać orzechy, startą marchewkę i imbir, wlać olej i sodę zmieszaną z sokiem cytrynowym. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Z masy uformować 13 kulek. Potem lekko je spłaszczyć widelcem.
Piec w 185 C kilkanaście, 20 minut, do przyrumienienia.