Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka błyskawiczne. Robią się błyskawicznie i znikają też błyskawicznie. Żytnio-owsiane ciasteczka są chrupiące i lekko wilgotne. Chrupkość to orzechy i płatki owsiane, wilgoć i miękkość pochodzi z marchewki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1185
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4840
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1492
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1185
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4840
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1492
Składniki
Wychodzi 13 sporych ciastek. Mąkę zmiksować z płatkami i cukrem. Dodać orzechy, startą marchewkę i imbir, wlać olej i sodę zmieszaną z sokiem cytrynowym. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Z masy uformować 13 kulek. Potem lekko je spłaszczyć widelcem.
Piec w 185 C kilkanaście, 20 minut, do przyrumienienia.