Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, wilgotne wręcz rozpływa się w ustach i możemy je przygotować bez użycia miksera z dowolnymi sezonowymi owocami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414580
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2346
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414580
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2346
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, cukier, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt, esencje oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Brytfankę o wymiarach 24x24 smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy do pieczenia. Przelewamy ciasto. Obrane i umyte śliwki kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.