Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser Zebra - bardzo szybki i prosty przepis.
Tortownica 24 cm
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Jogurty zmiksować z cukrem pudrem, wlać chłodną galaretkę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zmiksować. Na dno tortownicy wlać 7 łyżek kakaowej masy i rozprowadzić po całym dnie. Następnie na środek wlać 5 łyżek białej masy. Potem 5 łyżek kakaowej i znów 5 białej. I tak do końca, aż skończą się obie masy. Ciasto włożyć do lodówki, aby całkowicie stężało.