Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka masa jogurtowa na pełnoziarnistym spodzie. Na wierzchu ukryłam owoce i nerkowce, które są miłą niespodzianką podczas degustowania. ;) Ciasto typowo na lato, ale podczas prawdziwych upałów polecam zmniejszyć ilość wody dodawanej do galaretek do 400 ml, aby masa była stabilna po wyjęciu ciacha z lodówki. :)
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 31
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 83
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 34
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 42
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 31
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 31
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 83
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 34
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 42
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 31
Składniki
Ciasteczka porządnie rozkruszyć. Dodać rozpuszczony olej i wymieszać. Rozsypać na dno formy i docisnąć za pomocą dna szklanki. Wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku (w upały można zmniejszyć ilość wody), zostawić do ostygnięcia. Umyć owoce. Jogurt wymieszać energicznie za pomocą trzepaczki lub miksera z ostygniętymi galaretkami. Wylać masę na wcześniej przygotowany spód. Ułożyć na wierzchu owoce i orzechy, posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.