Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka masa jogurtowa na pełnoziarnistym spodzie. Na wierzchu ukryłam owoce i nerkowce, które są miłą niespodzianką podczas degustowania. ;) Ciasto typowo na lato, ale podczas prawdziwych upałów polecam zmniejszyć ilość wody dodawanej do galaretek do 400 ml, aby masa była stabilna po wyjęciu ciacha z lodówki. :)
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2831
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 274
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2831
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 274
Składniki
Ciasteczka porządnie rozkruszyć. Dodać rozpuszczony olej i wymieszać. Rozsypać na dno formy i docisnąć za pomocą dna szklanki. Wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku (w upały można zmniejszyć ilość wody), zostawić do ostygnięcia. Umyć owoce. Jogurt wymieszać energicznie za pomocą trzepaczki lub miksera z ostygniętymi galaretkami. Wylać masę na wcześniej przygotowany spód. Ułożyć na wierzchu owoce i orzechy, posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.