Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutka masa jogurtowa na pełnoziarnistym spodzie. Na wierzchu ukryłam owoce i nerkowce, które są miłą niespodzianką podczas degustowania. ;) Ciasto typowo na lato, ale podczas prawdziwych upałów polecam zmniejszyć ilość wody dodawanej do galaretek do 400 ml, aby masa była stabilna po wyjęciu ciacha z lodówki. :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Ciasteczka porządnie rozkruszyć. Dodać rozpuszczony olej i wymieszać. Rozsypać na dno formy i docisnąć za pomocą dna szklanki. Wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku (w upały można zmniejszyć ilość wody), zostawić do ostygnięcia. Umyć owoce. Jogurt wymieszać energicznie za pomocą trzepaczki lub miksera z ostygniętymi galaretkami. Wylać masę na wcześniej przygotowany spód. Ułożyć na wierzchu owoce i orzechy, posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.