Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające, letnie ciasto. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112977
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 323
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 666
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 534
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112977
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 323
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 666
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 534
Składniki
Masło roztopić, herbatniki pokruszyć, aby powstały drobne okruszki. Składniki połączyć ze sobą, masą wyłożyć dno tortownicy. Owoce opłukać, osączyć z wody. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Śmietankę ubić na sztywną masę, dodać cukier i jogurt naturalny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić. Dodać do masy śmietanowej, zamieszać, następnie wsypać czerwone porzeczki.
Gotową masę wyłożyć na spód z herbatników. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć, udekorować owocami (u mnie borówki i czerwone porzeczki), zalać tężejącą galaretką, ponownie włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Smacznego.