Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne babeczki z malinami. Na pewno na jednej się nie skończy
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7126
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7126
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski (masło powinno być miękkie) Zagniatamy ciasto. Dajemy je do woreczka i odkładamy do lodówki na około 40 minut, Następnie podsypujemy blat mąką i wakujemy ciasto dość cienko. Wykrawamy kółka i wylepiamy foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 15 minut w temp 190 stopni Wyciągamy z foremek i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wyciskamy ja do ostudzonych babeczek, układamy maliny i na koniec dajemy tężejącą galaretkę malinową rozpuszczoną w 400ml wrzątku. Babeczki odkładamy do lodówki i gotowe.
i gotowe