Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowo-orzechowe kruche ciasto z brzoskwiniami i gruszką oraz delikatna pianką . Szybkie w przygotowaniu. Polecam.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 262
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy jedną część ciasta. Drugą wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy serki i jogurt oraz pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Owoce obieramy i robimy w kostkę. Wykładamy na ciasto, następnie wlewamy masę i układamy druga część ciasta. Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego ;)