Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , smaczne , bez pieczenia
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 355
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 42
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 355
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 42
Składniki
Blachę wykładamy folią , smarujemy tłuszczem i wykładamy warstwą herbatników. Kakao mieszamy z niewielka ilością wody (tak by nie było grudek). W garnku mieszamy mleko, cukier i cukier waniliowy, margarynę. Podgrzewamy aż do rozpuszczenia margaryny. Dodajemy kaszę manną i kakao. Mieszamy. (powinna wyjśc brązowa maź o konsystencji gęstej śmietany). Ciepłą masę wylewamy na blachę. Gdzieniegdzie układamy kolejna warstwą herbatników. Odstawiamy do chłodzenia na kilka godzin ( a najlepiej na noc ) Ciasto najlepiej w małej blaszce, ( wyjdzie wysokie ) , ale nie ma żadnych przeciwskazań , żeby korzytac z dużej.