Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karleksmums to szwedzkie ciasto czekoladowe, które smakuje pysznie zarówno w dniu przygotowania, jak i kolejnego. Ważnym dodatkiem jest glazura z dodatkiem kawy, która wraz z wilgotnym ciastem i chrupiącymi wiórkami kokosowymi smakuje obłędnie.
Wymiary: forma 30 × 20 cm.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36676
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3883
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 578
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3012
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36676
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3883
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 578
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3012
Składniki
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj do niego mleko i wymieszaj. Odstaw.
W misce ubij jajka z cukrami aż masa zrobi się puszysta i jasna. W drugiej misce przesiej mąkę pszenną z kakao i proszkiem do pieczenia.
Dodaj produkty sypkie do przygotowanej masy jajecznej. Dodaj mleko z masłem i zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta.
Wylej ciasto do formy o wielkości ok. 30 × 20 cm i piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Zrób teraz glazurę. Wymieszaj cukier puder, kakao i kawę aż uzyskasz gęsty i jednolity lukier. Polej nim karleksmums. Posyp wiórkami kokosowymi.