Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karleksmums to szwedzkie ciasto czekoladowe, które smakuje pysznie zarówno w dniu przygotowania, jak i kolejnego. Ważnym dodatkiem jest glazura z dodatkiem kawy, która wraz z wilgotnym ciastem i chrupiącymi wiórkami kokosowymi smakuje obłędnie.
Wymiary: forma 30 × 20 cm.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Rozpuść masło w rondelku. Dodaj do niego mleko i wymieszaj. Odstaw.
W misce ubij jajka z cukrami aż masa zrobi się puszysta i jasna. W drugiej misce przesiej mąkę pszenną z kakao i proszkiem do pieczenia.
Dodaj produkty sypkie do przygotowanej masy jajecznej. Dodaj mleko z masłem i zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta.
Wylej ciasto do formy o wielkości ok. 30 × 20 cm i piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Zrób teraz glazurę. Wymieszaj cukier puder, kakao i kawę aż uzyskasz gęsty i jednolity lukier. Polej nim karleksmums. Posyp wiórkami kokosowymi.