Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie proste ciasta, które wyglądają jakbyście spędzili długie godziny nad ich przygotowaniem? W takim razie ten karmelowy sernik przypadnie wam do gustu. Przepis jest zaskakujący prosty i z jego wykonaniem poradzi sobie nawet ktoś, kto do tej pory rzadko przygotowywał ciasta. A efekt? Zachwycający!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 14
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2116
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 14
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 27
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2116
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Składniki
Tortownicę wysmaruj masłem i obsyp mąką. Dni wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Herbatniki rozkrusz, orzechy posiekaj i wymieszaj z ciastkami. Dodaj rozpuszczone masło i dobrze wymieszaj. Wyłóż masą spód tortownicy, dociśnij i piecz do zarumienienia - 180 stopni, 15 minut.
Zmiksuj składniki na masę serową. Przełóż na spód i piecz 75-85 minut w temp. 160 stopni.
Przygotuj karmel. Cukier przełóż do garnka z grubym dnem i podgrzewaj aż będzie miał bursztynowy kolor. Garnek zdejmij z ognia, przelej do niego śmietankę i podgrzewaj na małym ogniu, aż powstanie karmelowy sos. Ostudź.
Ułóż na upieczonym i schłodzonym serniku orzechy włoskie i polej je wystudzonym sosem karmelowym.