Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp w piwie i pierniku"
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 879
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 801
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 271
Składniki
Spraw karpia, pokrój na porcje. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i odstaw w chłodne miejsce. Włoszczyznę oczyść, umyj, zalej piwem i 2 szklankami wody. Dodaj cebule, jałowiec, listek laurowy, tymianek. Gotuj 25 minut.
Wyjmij warzywa, listek i ziele. Włóż starty piernik i gotuj, aż się rozgotuje. Zmiksuj. Przypraw solą, octem winnym, cukrem, wsyp rodzynki. Włóż dzwonka ryby i gotuj 40 minut). Podawaj ciepłe.Źródło: Dobry Tydzień