Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam wersję ekspresową karpatki na cieście francuskim. Mało pracy, a efekt zadowalający. Ciasto jest kruche i rozpływa się w ustach. Polecam, szczególnie osobom, które uwielbiają wszystko co budyniowe :-)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8542
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7031
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327498
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8542
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7031
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327498
Składniki
Płaty ciasta francuskiego rozłożyć na dwóch równych blachach. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C w funkcji góra-dół przez 20 minut, do momentu zrumienienia się. Ciasta francuskie wystudzić.
Odlać szklankę mleka i rozpuścić w nim dokładnie budynie. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące mleko wlać rozpuszczone budynie i mieszać na małym ogniu, do momentu aż zgęstnieje. Budyń lekko ostudzić i zaraz dodać do niego masło, dokładnie wymieszać. Ciepłym kremem przełożyć blaty ciasta. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!