Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasto z masą budyniową, rodzynkami i orzeszkami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5750
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8931
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8052
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5537
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5750
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8931
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8052
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5537
Składniki
1. Białka wbijamy do miski, zostawiając żółtka. 2. Miksujemy mikserem.
3. Dodajemy cukier.
4. Następnie dokładamy żółtka.
5. Mąki mieszamy razem z proszkiem.
6. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej, miksując.
7. Przekładamy do tortownicy. 8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
9. Galaretki rozpuszczamy każdą z osobna w 1 szk. wody gorącej, chłodzimy żeby stężały.
10. Rodzynki zalewamy wodą, orzechy kruszymy.
11. 2 szk. mleka gotujemy.
12. W pozostałej szklance mleka rozrabiamy budyń z cukrem.
13. Wlewamy do gotującego mleka, mieszając żeby się nie przypalił, następnie studzimy.
14. Margarynę ucieramy mikserem.
15. Stopniowo dodajemy budyń.
16. Masę dzielimy na dwie części. 17. Do jednej dodajemy kakao
18. Następnie rodzynki i orzechy, mieszamy.
19. Biszkopt dzielimy na dwie części. 20. Jedną część układamy na dni tortownicy.
21. Wszystkie składniki na poncz razem mieszamy. 22. Biszkopt nakrapiamy ponczem. 23. Nakładamy ciemną masę.
24. Przykrywamy drugim biszkoptem.
25. Ponownie nakrapiamy ponczem.
26. Galaretki kroimy w kostkę. 27. Mieszamy z jasną masą.
28. Wykładamy na biszkopt. 29. Chłodzimy ciasto w lodówce 2 godziny. 30. Ciasto gotowe. 31. Smacznego