Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katarzynka to bardzo dobre ciasto, które pełnie smaku osiąga na drugi dzień, po jej zrobieniu, gdyż ciastka muszą zwilgotnieć. Czy to Wasze smaki?, przekonacie się jak spróbujecie... Na pierwszy rzut oka przyznacie, że prezentuje się dość ,,zgrabnie"?
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38439
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 394
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9242
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38439
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 394
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9242
Składniki
Biszkopt upiec, ostudzić. Posmarować dżemem.
Ser utrzeć z cukrem, dodać ubitą wcześniej kremówkę. Wymieszać. Na koniec dodać lekko ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Połowę wyłożyć na biszkopt, ułożyć ciasno ciastka i następnie wyłożyć drugą połowę masy. Wyrównać nożem i odstawić w zimne miejsce.
Do garnuszka wlać kremówkę, połamać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody i wlać do polewy. Gdy zacznie tężeć polać po cieście.