Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katarzynka to bardzo dobre ciasto, które pełnie smaku osiąga na drugi dzień, po jej zrobieniu, gdyż ciastka muszą zwilgotnieć. Czy to Wasze smaki?, przekonacie się jak spróbujecie... Na pierwszy rzut oka przyznacie, że prezentuje się dość ,,zgrabnie"?
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17196
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 119
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4862
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7537
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17196
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 119
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4862
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7537
Składniki
Biszkopt upiec, ostudzić. Posmarować dżemem.
Ser utrzeć z cukrem, dodać ubitą wcześniej kremówkę. Wymieszać. Na koniec dodać lekko ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Połowę wyłożyć na biszkopt, ułożyć ciasno ciastka i następnie wyłożyć drugą połowę masy. Wyrównać nożem i odstawić w zimne miejsce.
Do garnuszka wlać kremówkę, połamać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody i wlać do polewy. Gdy zacznie tężeć polać po cieście.