Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Katarzynka to bardzo dobre ciasto, które pełnie smaku osiąga na drugi dzień, po jej zrobieniu, gdyż ciastka muszą zwilgotnieć. Czy to Wasze smaki?, przekonacie się jak spróbujecie... Na pierwszy rzut oka przyznacie, że prezentuje się dość ,,zgrabnie"?
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1075
Polecam.
Odsłon: 1052
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1124
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1075
Polecam.
Odsłon: 1052
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1124
Składniki
Biszkopt upiec, ostudzić. Posmarować dżemem.
Ser utrzeć z cukrem, dodać ubitą wcześniej kremówkę. Wymieszać. Na koniec dodać lekko ciepłą żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Połowę wyłożyć na biszkopt, ułożyć ciasno ciastka i następnie wyłożyć drugą połowę masy. Wyrównać nożem i odstawić w zimne miejsce.
Do garnuszka wlać kremówkę, połamać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szkl. gorącej wody i wlać do polewy. Gdy zacznie tężeć polać po cieście.