Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Składniki
Ubić białka na sztywno,dodać cukier,żółtka,ocet,proszek i delikatnie mąkę. Przepis na dużą formę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec ok40-50 min.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół.Spodnią cześć posmarować powidłami.Ułożyć pierniki ściśle obok siebie.Następnie wyłożyć wcześniej przygotowany krem karpatka,położyć drugą warstwę biszkopta i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.Wstawić do lodówki. SMACZNEGO
Robiłam Katarzynkę dwukrotnie...Raz z gotowym kremem Karpatka 5 minut-wyszło kiepsko. Drugi raz ugotowałam budyń i po ostygnięciu zmiksowałam z margaryną Kasia-wyszło super! Mogłam bez problemu ukroić ciasto...