Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spód to ciemne ciasto z prawdziwą kawą. Wierzch to pyszna galaretka z mango i serka mascarpone.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416530
Składniki
Wykonanie ciasta kawowego; Mąkę przesiać z kakao, proszkiem i sodą. W osobnym naczyniu zmiksować pozostałe składniki oprócz kawy. Mokre wymieszane składniki połączyć ze suchymi, za pomocą miksera. Nie mieszać zbyt długo, wystarczy chwilę do połączenia składników. Gorącą kawę przelać przez sitko, następnie stopniowo wlewać do ciasta. Można przejść do mieszania szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Surowe ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30-40 minut w 160* lub do suchego patyczka. Po upieczeniu należy górkę ściąć nożem. Ciasto studzimy. Wykonanie galaretki z mango; Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy i łączymy z pulpą z mango i serkiem Mascarpone. Najlepiej mikserem. Chłodną galaretkę wylewamy na ciasto. Umieszczamy w lodówce, aż do całkowitego stężenia. Smacznego.