Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe na cieście z makiem. Jogurtowiec o smaku kawy i z polewą kawową. Ciasto świąteczne,wyszło pyszne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7409
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4857
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7409
Składniki
ciasto- Zmiksować masło, serek, jajka z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać mak i zmiksować. Poskubać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarować.
masa- Kawę zaparzyć i ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem, dodać jogurty, kawę i na niskich obrotach miksera, wymieszać. Przesiać budynie i dokładnie je wmieszać. Przelać na surowe ciasto.
Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia jak za mocno brązowieje.
polewa- Do jednej szklanki wsypać żelatynę a do drugiej kawę. Zalać obie przegotowaną gorącą wodą i wymieszać. Przelać obie szklanki do większej miski, dodać cukier i wymieszać. Odstawić do lekkiego tężenia, od czasu do czasu mieszając. Jak zaczyna gęstnieć to rozprowadzić na zimnym placku.Można jeszcze schłodzić.
Kroić jak stężeje.