Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kefirze wyszło przepyszne,aromatyczne ,lekko kwaskowe. Bardzo polecam:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 607
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 607
Składniki
Jajka utrzeć z cukrami,dodać mąkę,pr.do pieczenia,kefir,olejek i roztopione masło. Wszystko dokładnie zmiksować.Dodać rabarbar i delikatnie zamieszać. Ciasto wyłożyć na kwadratową tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć jeżyny lekko dociskając do środka. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st i piec góra-dół do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!