Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks świąteczny z orzechami, skórką cytrusową, daktylami i owocami kandyzowanymi.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3742
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2910
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 368
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3742
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2910
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 368
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na jasny krem. Następnie ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy porcjami na przemian z mlekiem. Ciasto dokładnie ucieramy. Dodajemy owoce kandyzowane, skórki cytrusowe, posiekane orzechy i daktyle i ciasto dokładnie mieszamy. Przekładamy do dwóch natłuszczonych i oprószonych bułką tartą keksówek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45 min.