Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na keks. Pyszne ciasto ucierane z dużą ilością bakalii. Można użyć gotowej mieszanki, lub skomponować swoją, dodając to co lubimy. Keks zachowuje świeżość przez kilka dni.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
Na początek, przygotować bakalie. Większe owoce, takie jak śliwki i morele, pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy również pokroić. Wszystkie bakalie wsypać do miski. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Tak żeby bakalie były obtoczone mąką.
Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy masa będzie gładka, wsypać bakalie z mąką. Wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 1 godzinę i 10 minut.
Wystudzone ciasto polukrować. Przygotować lukier. Cukier puder i kakao wymieszać. Dodać mleko i mieszać do uzyskania gładkiego lukru.