Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto kojarzy się najbardziej z Bożym Narodzeniem, ja jednak jestem tak uwielbiam keks, że piekę go dosyć często
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
1. bakalie wymieszać z 3 łyżkami mąki, 2. masło utrzeć z cukrem z puch, ciągle ucierając, dodawać stopniowo po 1 jajku, a następnie dodajemy powoli mąkę przesianą, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy oprószone mąką bakalie, delikatnie wszystko mieszamy łyżka, 3. ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy-keksówki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 50 min (sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone), po wystudzeniu polać polewą