Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto kojarzy się najbardziej z Bożym Narodzeniem, ja jednak jestem tak uwielbiam keks, że piekę go dosyć często
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6743
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 223
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 167
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 416
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6743
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 223
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 167
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 416
Składniki
1. bakalie wymieszać z 3 łyżkami mąki, 2. masło utrzeć z cukrem z puch, ciągle ucierając, dodawać stopniowo po 1 jajku, a następnie dodajemy powoli mąkę przesianą, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy oprószone mąką bakalie, delikatnie wszystko mieszamy łyżka, 3. ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy-keksówki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 50 min (sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone), po wystudzeniu polać polewą