Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto kojarzy się najbardziej z Bożym Narodzeniem, ja jednak jestem tak uwielbiam keks, że piekę go dosyć często
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Składniki
1. bakalie wymieszać z 3 łyżkami mąki, 2. masło utrzeć z cukrem z puch, ciągle ucierając, dodawać stopniowo po 1 jajku, a następnie dodajemy powoli mąkę przesianą, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy oprószone mąką bakalie, delikatnie wszystko mieszamy łyżka, 3. ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy-keksówki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 50 min (sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone), po wystudzeniu polać polewą