Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny smak dla amatorów kesku i lodów...
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Keks płasko przekroić na 3 części. Kwaśną śmietanę dobrze wymieszać/ubić z cukrem, dodać pokrojone w kostkę owoce kandyzowane (ja dodałam skórkę pomarańczową) i miąższ wydrążony z laski wanilii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do kwaśnej śmietany. Delikatnie wymieszać. Keksówkę wylożyć folią i ułożyć połowę kremu. Na to położyć drugi keks i pozostałą część kremu. Na wierzch położyć ostatni kawałek keksu. Dellikatnie docisnąć. Zawinąć górę folią i wstawić do zamrażalnika, żeby ciasto się zmroziło. Do czasu zjedzenia trzymać wyłącznie w zamrażalniku. SMACZNEGO
PS. do kremu można dodać 4 łyżeczki wiśniówki.