Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Z białek ubijamy pianę.
Mieszamy cukier puder z cukrem waniliowym i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Margarynę ucieramy, dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru.
Dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z ubitą pianą.
Foremkę (36X12) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
Ciasto wykładamy na blachę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok 50 minut.