Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94119
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94119
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1889
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5706
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5690
Składniki
Z białek ubijamy pianę.
Mieszamy cukier puder z cukrem waniliowym i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Margarynę ucieramy, dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru.
Dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z ubitą pianą.
Foremkę (36X12) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
Ciasto wykładamy na blachę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok 50 minut.