Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący lecz pyszny, prosty i szybki deser.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 272
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 129
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 136
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 71
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 272
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 129
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 136
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 71
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i starte buraki. Wymieszać (można zmiksować), dodając olej.
Do masy wrzucić bakalie, wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać całość.
Wszystko wyłożyć do dużej keksówki (wyłożonej papierem bądź wysmarowaną tłuszczem i obsypanej bułką tartą). Piec ok godziny w 180 stopniach. Czas orientacyjny, sprawdzi się również zasada suchego patyczka. Smacznego!