Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2104
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9682
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3363
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6795
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2104
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9682
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3363
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6795
Składniki
Wykonanie: 1.Przygotować ciasto biszkoptowe i upiec dwa placki lub jeden i przekroić. 2.Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. 3.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 4.Wylać na formę do pieczenia i piec w temp.170°C przez ok. 30-40 min. ----------- 1.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2.Masło roztopić, dodać jabłka, smażyć kilka minut. Dodać wodę i suchą galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. ----------- 1.Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. 2.Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. ----------- 1.Na pierwszy placek ciasta wylać jeszcze ciepłą masę jabłkową. 2.Po przestudzeniu wyłożyć na nią masę budyniową i przykryć drugim plackiem. ---------- Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka. Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Ciepłą polewę wylać na ciasto.