Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto z cukinią na oleju i proszku do pieczenia. Nie za słodkie, soczyste i lekko orzechowe.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5963
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5963
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Składniki
Jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą pianę. Dalej ucierając strużką wlewać olej. Cukinię zetrzeć na grubszej tarce, nie trzeba odsączać. Młodą cukinię można zetrzeć razem ze skórką. Razem ze zmielonymi orzechami i cynamonem dodać do jajek i krótko wymieszać.
Cukinię zetrzeć na grubszej tarce, nie trzeba odsączać. Młodą cukinię można zetrzeć razem ze skórką. Razem ze zmielonymi orzechami i cynamonem dodać do jajek i krótko wymieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Wsypać kakao i dodać do masy jajeczno- cukiniowej. Wymieszać do połaczenia się składników( dość zwarta konsystencja).
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć na papier i wyrównać łopatką. Posypać po wierzchu czekoladowymi dropsami. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 °C okolo 45 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką.