Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto z morelami jest mięciutkie, pachnące i bardzo smaczne. I takie łatwe do upieczenia, nawet z dziećmi. Gorąco polecam.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34364
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 349
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 84
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9136
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34364
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 349
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 84
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9136
Składniki
Foremkę o średnicy 22- 24 cm wyłożyć papierem, brzegi nasmarować tłuszczem. Owoce umyć, przekroić na połówki i usunąć pestki.
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Po kolei dodawać jajka ciągle ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta, dolać 2-3 łyżki mleka i wsypać szczyptę soli. Wymieszać delikatnie i przełożyć do przygotowanej tortownicy. Wygładzić łopatką lub łyżką zmoczoną w wodzie. Połówki moreli rozłożyć na cieście i lekko docisnąć.
Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 175 stopni przez około 40 minut. Ostudzić i ewentualnie posypać cukrem pudrem.