Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczny makowiec"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26002
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3447
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26002
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3447
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Składniki
Mak opłucz, zalej wodą, gotuj 20 minut. Wystudź, odsącz, zmiel dwukrotnie. Podgrzej mleko, rozpuść w nim drożdże i cukier, odstaw na 15 minut.
Dodaj resztę składników na ciasto, na końcu wlej roztopione masło. Zagnieć ciasto, zostaw do wyrośnięcia. Rodzynki namocz, orzechy posiekaj. Białka ubij, wymieszaj delikatnie z makiem i resztą składników masy.
Ciasto podziel na trzy części, każdą rozwałkuj na prostokąt, posmaruj 1/3 masy i zwiń w roladę. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż na niej makowce, piecz 35 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień