Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe (albo maślankowe) to już klasyk, wszyscy je robimy i lubimy. Dla podrasowania smaku dodałam czekoladę :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 36
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 138
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 36
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 138
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto umieszczam w misce i mieszam tylko do uzyskania gęstego, niejednorodnego ciasta. Następnie ciasto wykładam na blaszkę (25 cm x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam jagody. Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie posypuję kruszonką jagody. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 60 minut.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy ciasto lekko przestygnie, polewam ciasto czekoladą. Smacznego :)