Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kokosowe ciasteczka, które robi się szybko i bardzo łatwo. Świetny pomysł, gdy mamy niezapowiedzianych gości i naprędce chcemy coś smacznego i słodkiego przygotować.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11697
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11697
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Składniki
Najpierw za pomocą miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli i stopniowo cukier puder, a następnie kolejno żółtka. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy już łyżką.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki formujemy porcje ciasta w miarę zgrabne kuleczki i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 175 stopniach przez około 15 minut – do momentu, aż ciasteczka ładnie się zrumienią.
Wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostudzenia. A potem już tylko delektujemy się kokosowym smakiem :)