Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka, które robiłam z mamą jako dziecko – oczywiście z jej przepiśnika :) Wystarczy chwila by je zrobić. Są bardzo tanie – potrzebujemy tylko 4 składników. W efekcie mamy 32 słodkie pachnące dzieciństwem ciasteczka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 571
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 571
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy roztopioną margarynę , a na samym końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie miksujemy i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Łyżeczką wykładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując niewielkie "kupki". Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do złotego koloru). Gotowe studzimy i przekładamy na talerz. W kąpieli wodnej roztapiamy kilka kostek czekolady i delikatnie polewamy - nie jest to konieczne. I zajadamy :)