Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka smaków dzieciństwa w jednym. Kokosanki, beza i andruty. No i czego chcieć więcej? Żeby przełamać trochę smak, dołożyłam dżem malinowy i całość wyszła wyśmienita.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 434
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 13988
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5866
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 224
Pychota. Polecam.
Odsłon: 434
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 13988
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5866
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 224
Składniki
Białka (mogą być schłodzone) ubijam na sztywno. Gdy piana jest biała i sztywna, dodaję powoli cukier i ubijam, aż cukier się rozpuści. Pianę delikatnie mieszam łopatką z wiórkami kokosowymi. Andruty układam na blaszce i smaruję dżemem, a następnie kładę po dużej łyżce bezy na każdy andrut. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 35-40 minut, aż się zarumienią. Kiedy kokosanki ostygną, są gotowe do jedzenia. Smacznego