Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka smaków dzieciństwa w jednym. Kokosanki, beza i andruty. No i czego chcieć więcej? Żeby przełamać trochę smak, dołożyłam dżem malinowy i całość wyszła wyśmienita.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 100
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 118
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 100
Składniki
Białka (mogą być schłodzone) ubijam na sztywno. Gdy piana jest biała i sztywna, dodaję powoli cukier i ubijam, aż cukier się rozpuści. Pianę delikatnie mieszam łopatką z wiórkami kokosowymi. Andruty układam na blaszce i smaruję dżemem, a następnie kładę po dużej łyżce bezy na każdy andrut. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 35-40 minut, aż się zarumienią. Kiedy kokosanki ostygną, są gotowe do jedzenia. Smacznego