Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 860
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22356
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 860
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1810
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22356
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i z jajkiem, dodać soli, miód i chwilę potrzeć. Dodać przesianą z proszkiem mąkę, polać mlekiem i ucierać. Ciasto wyłożyć na średnią blachę posmarowaną tłuszczem i wyłożoną pergaminem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25 minut.
Składniki na polewę wymieszać postawić na kuchni, gotować około 5 minut, cały czas mieszając. Przestudzić.
Wystudzony placek pokroić w kwadraty, obtaczać w polewie i kokosie. SMACZNEGO!