Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na puszyste i aromatyczne ciasteczka kokosowo - kakaowe. Kokoski idealnie nadają się do popołudniowej kawy, doskonale poprawiają nastrój i rozpieszczają kubki smakowe dwoma przeplatającymi się nutami: wyraźną nutą ciemnego kakao i delikatnym smakiem kokosa.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 466
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17476
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 380
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 8744
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 466
Wilgotne, mocno czekoladowe i bajecznie proste do zrobienia - to ciasto na Wi...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17476
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 380
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 8744
Składniki
> Do miski dodajemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier puder, kakao, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. > Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy, a następnie dodajemy do niego 2 jajka, kilka kropel aromatu migdałowego i 100 ml mleka. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do suchych składników. > Zagniatamy ciasto i wstawiamy je na około 20 minut do zamrażarki. > Po tym czasie, porcjujemy ciasteczka za pomocą łyżeczki, a następnie formujemy kuleczki w dłoniach, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. * Ciasto jest dość kleiste, dlatego podczas formowania, zwilżmy dłonie wodą.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 10 minut.
Ciasteczka po ostygnięciu przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)