Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe ciasto można nawet nazwać tortem, pyszne, delikatne. To ciasto to był rodzaj testu czy uda się biszkopt pieczony w misce, kiedyś robiłam tort barbi dla córki i wtedy musiałam kroić krążki z dużego biszkoptu. Teraz wszystkie torty, jak i kopiec, w takim kształcie będę robić w ten sposób.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 64
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 64
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Robimy biszkopt: ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i cukrem, dodajemy żółtka i mieszamy, następnie mąkę i proszek do pieczenia. A teraz najlepsze, bierzemy miskę żaroodporną o pojemności 2 litrów, smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Nasz biszkopt wylewamy do miski zostawiając około 5 łyżek ciasta które mieszamy z kakaem, wykładamy na wierzch możemy lekko przemieszać ciemne ciasto .
Pieczemy godzinę w 180 stopniach, sprawdzamy patyczkiem czy już jest upieczone.
Gdy już się upiecze, wykładamy go większą powierzchnią do dołu by ostygło. Potem kroimy na 3-4 części przed smarowaniem masy można nasączyć.
Masa: gotujemy pół litra mleka odlewając trochę by rozmieszać budyń z 2 łyżkami cukru, gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Gotujemy pół szklanki mleka z połową szklanki cukru wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy by odparowało mleko, odstawiamy do wystudzenia. Jak mamy zimny budyń i wiórki kokosowe, mieszamy razem dodajemy utartą margarynę i wszystko razem ucieramy dodając pół szklanki mleka w proszku.
Przekładamy nasz biszkopt masą , zostawiając mniej niż połowę na posmarowanie całego wierzchu. Dekorujemy ciasteczkami chłodzimy w lodówce i SMACZNEGO:)