Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prościutkie,pyszne i mega kolorowe ciasto!
forma 20*20 cm
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 773
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44983
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 773
Składniki
Wiórki kokosowe przełożyć z cukrem lub erytrolem do pojemnika blendera z ostrzami, zmielić . Odłożyć na bok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Kremówkę ubić na sztywny krem. Serek wymieszać ze zmielonymi wiórkami. Dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać. Dodać śmietanę i również wymieszać. Nałożyć połowę kremu, wyrównać. Banana obrać przekroić na pół, a później wzdłuż. Ułożyć na kremie, pomiędzy dodać borówki. Nałożyć porcję kremu, rozsmarować. Nałożyć drugą warstwę herbatników i nałożyć resztę kremu. Rozsmarować i wstawić do lodówki na 3-4 godziny. W międzyczasie rozpuścić galaretkę i dokładnie ją ostudzić. Na wierzchnim kremie ułożyć truskawki i borówki. Ostrożnie zalać galaretką i zostawić do zastygnięcia. Przed podaniem pokroić w kostkę. Smacznego.