Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prościutkie,pyszne i mega kolorowe ciasto!
forma 20*20 cm
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15803
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4783
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 494
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15803
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4783
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 494
Składniki
Wiórki kokosowe przełożyć z cukrem lub erytrolem do pojemnika blendera z ostrzami, zmielić . Odłożyć na bok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Kremówkę ubić na sztywny krem. Serek wymieszać ze zmielonymi wiórkami. Dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać. Dodać śmietanę i również wymieszać. Nałożyć połowę kremu, wyrównać. Banana obrać przekroić na pół, a później wzdłuż. Ułożyć na kremie, pomiędzy dodać borówki. Nałożyć porcję kremu, rozsmarować. Nałożyć drugą warstwę herbatników i nałożyć resztę kremu. Rozsmarować i wstawić do lodówki na 3-4 godziny. W międzyczasie rozpuścić galaretkę i dokładnie ją ostudzić. Na wierzchnim kremie ułożyć truskawki i borówki. Ostrożnie zalać galaretką i zostawić do zastygnięcia. Przed podaniem pokroić w kostkę. Smacznego.