Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe słodkości, a takie smaczne! Dobre na szkolną przekąskę!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 66
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2021
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 66
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2021
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i jajkami. Następnie wsypujemy mąkę pszenną i proszek do pieczenia oraz mleko i letni miód sztuczny. Mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy do 30 minut w 170 stopniach.
Polewa: Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Ciasto studzimy i kroimy w niedużej wielkości prostokąty. Każdy oblewamy z każdej strony czekoladą i obtaczamy w wiórkach koksowych.