Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z dodatkiem ugotowanych żółtek są rewelacyjne. Delikatne i bardzo kruche, same rozpływają się w ustach.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4597
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4063
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 18
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4597
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4063
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 18
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i wyjąć żółtka. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką kokosową, wiórkami i cukrem pudrem.
Posiekać z masłem i margaryną. Dodać całe jajko i starte na tarce ugotowane żółtka.
Szybko zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować karbowanym wałkiem na grubość 1/2 cm.
Wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.