Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z dodatkiem ugotowanych żółtek są rewelacyjne. Delikatne i bardzo kruche, same rozpływają się w ustach.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i wyjąć żółtka. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką kokosową, wiórkami i cukrem pudrem.
Posiekać z masłem i margaryną. Dodać całe jajko i starte na tarce ugotowane żółtka.
Szybko zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować karbowanym wałkiem na grubość 1/2 cm.
Wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.