Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z dodatkiem ugotowanych żółtek są rewelacyjne. Delikatne i bardzo kruche, same rozpływają się w ustach.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
5 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i wyjąć żółtka. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąką kokosową, wiórkami i cukrem pudrem.
Posiekać z masłem i margaryną. Dodać całe jajko i starte na tarce ugotowane żółtka.
Szybko zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować karbowanym wałkiem na grubość 1/2 cm.
Wykrawać ciasteczka o dowolnym kształcie i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.