Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy smak przełamany borówkami i gorzką czekoladą.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30X20 cm) natłuścić.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy dodawać na przemian z maślanką. Na końcu dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę przelać do przygotowanej formy.
Wierzch ciasta posypać borówkami.Lekko wcisnąć je w ciasto. Wiórki wymieszać z brązowym cukrem i posypać powierzchnię ciasta. Piec ok. 60 minut. Po 30 minutach pieczenia przykryć folią aluminiową. Smacznego :)