Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy smak przełamany borówkami i gorzką czekoladą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30X20 cm) natłuścić.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy dodawać na przemian z maślanką. Na końcu dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę przelać do przygotowanej formy.
Wierzch ciasta posypać borówkami.Lekko wcisnąć je w ciasto. Wiórki wymieszać z brązowym cukrem i posypać powierzchnię ciasta. Piec ok. 60 minut. Po 30 minutach pieczenia przykryć folią aluminiową. Smacznego :)