Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy smak przełamany borówkami i gorzką czekoladą.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 817
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 817
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, prostokątną formę (30X20 cm) natłuścić.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy dodawać na przemian z maślanką. Na końcu dodać czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę przelać do przygotowanej formy.
Wierzch ciasta posypać borówkami.Lekko wcisnąć je w ciasto. Wiórki wymieszać z brązowym cukrem i posypać powierzchnię ciasta. Piec ok. 60 minut. Po 30 minutach pieczenia przykryć folią aluminiową. Smacznego :)