Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zapiekane w kruszonce kokosowej to pyszny, bardzo łatwy i szybki do przygotowania deser. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Składniki
Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową.
Dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.
Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki.
Następnie włożyć porcję jabłek i rodzynki.
Posypać pozostałą kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.