Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zapiekane w kruszonce kokosowej to pyszny, bardzo łatwy i szybki do przygotowania deser. Polecam.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 116
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 491
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 213
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 116
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 491
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 213
Składniki
Mąkę pszenną połączyć z mąką kokosową.
Dodać masło, cukier puder i żółtko. Palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( gdy jabłka są bardzo soczyste, odcisnąć sok), wymieszać z cynamonem, cukrem i cukrem z wanilią.
Dno foremek do zapiekanek posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, włożyć warstwę kruszonki.
Następnie włożyć porcję jabłek i rodzynki.
Posypać pozostałą kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.