Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne i niezwykle delikatne naleśniki z dodatkiem mleczka kokosowego ze słodkim kokosowym twarożkiem w środku. To idealny pomysł na deser lub słodki obiad. To jedne z najlepszych naleśników jakie jadłam do tej pory. Spróbujcie koniecznie! Można się w nich zakochać :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 146
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1033
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1179
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 146
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1033
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1179
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12009
Składniki
Twaróg kruszymy i dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego kokosowy serek homogenizowany, śmietankę, wiórki kokosowe oraz ksylitol. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli farsz wydaje się zbyt gęsty, to dodajmy do niego więcej śmietanki kremówki.
Mleczko kokosowe dokładnie mieszamy i odlewamy szklankę. Wlewamy je do rondelka wraz z mlekiem i olejem kokosowym, delikatnie podgrzewamy, a następnie studzimy. Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe, cukier puder, dodajemy jajka, szczyptę soli oraz ostudzoną zawartość rondelka. Wszystkie składniki miksujemy lub energicznie mieszamy trzepaczką do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Porcje masy wylewamy na dobrze rozgrzaną i wysmarowaną olejem kokosowym patelnię i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Przed podaniem podsmażmy je delikatnie na oleju kokosowym. Pysznie smakują polane syropem klonowym i posypane wiórkami kokosowymi.