Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste, niezbyt pracochłonne, a jakie pyszne:)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1026
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 110
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1149
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 204
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1026
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 110
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1149
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 204
Składniki
Ciasto pokroić w kostkę. Po kilka kawałków wrzucić na dno szklanek ( wyszło mi 6 sztuk). Z kawy i wrzątku zrobi nakropkę i skropić nią ciasto.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w wodzie i zostawić do napęcznienia. Do miski przełożyć ser( powinien mieć temperaturę pokojową),mleko i erytrol. Dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali i lekko ostudzić. Następnie stopniowo wlewać do masy serowej i wymieszać ,aby nie było grudek. Masę po równo rozłożyć do szklanek. Wstawić do lodówki do stężenia.
Żelka wiśniowa: Żelatynę namoczyć w wodzie i zostawić do napęcznienia. Do rondelka przełożyć wiśnie ( nie trzeba ich rozmrażać) dodać wodę i erytrol. Zagotować, gotować 2 minuty. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą, następnie wlać do rondelka i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Ponownie wymieszać. Zostawić do ostygnięcia. Następnie przełożyć na masę serową. Udekorować chipsami kokosowymi i owocami. Wstawić do lodówki na około godzinę.